Blije kinderen na de herfstvakantie?

posted in: Uncategorized | 0
Interessant? Deel dit met anderen, of een specifiek persoon!

Blije kinderen na de herfstvakantie?

Het is alweer zondag! De laatste dag van de vakantie, de kinderen gaan weer naar school toe!

Zijn de kinderen blij? Hebben ze zin om weer naar school te gaan? Heb jij in de vakantie lekker wat quality time met je kind doorgebracht en weet je wat er bij hem of haar speelt? Heeft hij of zij zin om naar school te gaan? Of ben je er in zo’n gesprek achter dat je kind het niet leuk vindt op school? Dat zou natuurlijk ook kunnen.

Stel je voor, Het is alweer zondag. Je kind heeft een week leuke dingen gedaan. Zit in een spannende activiteit en je vraagt m tussendoor ‘morgen lekker weer naar school?! Hij kan zich maar net bij zijn spel wegscheuren om je antwoord te geven. Zijn schouders gaan naar beneden en met een pruilmond zegt ie: ‘Nee!’ ……..de meeste kinderen zullen NEE zeggen en gelijk hebben ze! Op dat moment genieten ze van waar ze nu zijn. Maar aan de andere kant….hebben ze dan een probleem en willen ze echt niet naar school?

Het zet je aan het denken hé? Wat communiceert mijn kind nu? De aannames zijn snel gemaakt…

kind-in-klas

 

Wellicht heb je geen handig moment uitgekozen. Want je kind heeft toch zin in school? Hij heeft t toch leuk? Om erachter te komen of hij werkelijk geen zin heeft, zal je door moeten vragen en aan moeten sluiten bij zijn belevingswereld, die is op dat moment nog vakantie en de leuke activiteit. Je kind zal vast een goede reden hebben waarom hij baalt van het einde van de vakantie. Misschien speelt er wel iets op school, waar hij nu even niet aan hoefde te denken. Erken je kind waar hij op dit moment mee bezig is. Toon begrip voor wat hij nu zegt. En vraag uit nieuwsgierigheid verder. Troost waar nodig en blijf erkennen. Alles is OK, het gevoel dat er komt is OK, wat het ook is. Belangrijk is dat je kind, ook al weet ie wel dat hij weer naar school moet voelt en merkt dat jij er echt voor m bent, dat hij zijn ei kwijt kan. En als ie dan echt niet naar school wil…..dan kun je altijd stappen nemen.

Best lastig soms om erachter te komen wat je kind nu werkelijk voelt? Kun jij of je kind wat hulp gebruiken? Bekijk met je kind mijn site en kom langs! De intake is gratis.

www.hetkinderhart.nl

 

Interessant? Deel dit met anderen, of een specifiek persoon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *